Buitenleven op bezoek op het Wielseveld.

“Minicamping het Wielseveld is de plek om te genieten van het buitenleven” staat als eerste vermeld op onze homepage. Afgelopen voorjaar was het even andersom. Buitenleven kwam  genieten op onze camping. Het tijdschrift: “Buitenleven” wel te verstaan.

Via de Vekabo, de branchevereniging waar wij bij aangesloten zijn, kregen we de mogelijkheid om ons door het tijdschrift Buitenleven te laten interviewen. Dit heeft geresulteerd in een mooi verhaal waarin we duidelijk over onze passie hebben kunnen vertellen. Het artikel is te lezen in de bijlage Eropuit van het april/mei nummer 4: Buitenleven 2020.

In deze periode van corona, waarin we helaas nog steeds onze deuren gesloten houden, is het lezen van een bekend tijdschrift, met daarin “onze trots” vermeld, een welkome fijne opvrolijker. En mede een stimulans om onze camping in deze rustige tijden onder handen te nemen om nog beter in de smaak van onze gasten te vallen. Zo hebben we bijvoorbeeld de afgelopen tijd onze toegangsbrug verbreed. Hierdoor is het passeren van in- en uitkomende gasten mogelijk geworden. Klik hier voor de foto’s.

Verder hebben we achter op ons terrein een halve hectare grasland heringericht en toegankelijk gemaakt voor onze gasten. Er staan, een aantal bessenstruiken, een walnootboom en in een kleine boomgaard, 15 verschillende oude fruitrassen: 5 appels, 3 kersen, 4 peren en 3 pruimen.
Je kan er ook twee vogelbosjes, een struweelhaag en een houtsingel zien. Dat zijn nu allemaal nog kleine planten, maar hopelijk groeien ze de komende jaren goed.
Om het perceel helemaal Betuwewaardig te maken hebben we langs de rand van het perceel een reeks knotwilgen geplaatst en een fleurige bloemenheuvel ingezaaid. Kijk hier voor de fotoreportage.

Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft er mede voor gezorgd dat deze herinrichting tot stand is gekomen. Zij hebben ons van advies voorzien, een mooi inrichtingsplan voor ons opgesteld en de aanschaf van de aanplant georganiseerd. Dank daarvoor.
Doel van deze herinrichting is onder andere om de biodiversiteit in onze omgeving te bevorderen, zodat we meer verschillende insecten, vogels en andere kleine dieren krijgen.

Wil je graag komen genieten van ons “pareltje” in de Betuwe, reserveer dan hier en dan verwelkomen we je graag in de toekomst, na deze nare corona-crisistijd, op onze camping.

Joke en Joost